Het Uitvoerende Comité van de Franse Motorsport Federatie heeft beslist om de inschrijving van de GP van Frankrijk op de kalender van volgend jaar voorlopig op te schorten. Volgens het Comité is op dit moment niet zeker dat het evenement zou kunnen doorgaan. De beslissing zal in juli van dit jaar geëvalueerd worden.

Sinds 1991 heeft de Grand Prix van Frankrijk een onderkomen gevonden op het circuit van Magny-Cours, maar dat is niet echt populair bij teams en sponsors omdat er op een paar koeien na niets in de buurt te vinden is. Combineer dat met een gebrek aan bereikbaarheid en dan ziet het er niet naar uit dat de GP nog naar daar zal terugkeren.

Door het voorlopig terugtrekken van de GP krijgt de speculatie over een race in de buurt van Parijs een extra duwtje in de rug, net als het idee om de GP’s van Frankrijk en Groot-Brittannië afwisselend te organiseren.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter