Het duurde een eeuwigheid vooraleer Scott Speed werd bevestigd als rijder voor dit seizoen. Later volgde er geruzie tussen de Amerikaan en de teamleiding, nu wordt hij dus aan de kant geschoven bij Scuderia Toro Rosso.

Ik zou voor geen goud meer voor [Berger en Tost] willen rijden. Zei Speed vorige week nog. Je moet geen Einstein zijn om te weten dat Franz en Gerhard hun uiterste best doen om van mij en Tonio af te geraken.

Vanaf dit weekend zal Sebastian Vettel hem voor de rest van het seizoen vervangen. De jonge Duitser mocht eerder dit seizoen al eens invallen voor Robert Kubica. Hij wordt al sinds zijn twaalfde door Red Bull begeleid en werd even uitgeleend aan BMW.

BMW moest daarom de overeenkomst met Vettel opzeggen, iets wat voor Mario Theissen slechts een formaliteit was.
Sebastian kreeg de kans om bij Toro Rosso te racen. We hebben hem de afgelopen jaren begeleid, we zouden dan ook ons coaching concept teniet doen als we hem nu zouden tegenhouden.

Het is niet zeker of Liuzzi moet vrezen voor zijn zitje maar Tost liet vorige week alvast uitschijnen dat hij ook niet echt tevreden is over de Italiaan. Hoe het nu zit tussen Red Bull en Scott Speed is ook nog niet duidelijk.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter