Na het noch vis, noch vlees verdict van de FIA waarbij McLaren wel schuldig was maar niet werd bestraft schreef Luigi Macaluso, de voorzitter van de Italiaanse Automobielfederatie, een brief naar Max Mosley.

De Italiaan betreurde het feit dat McLaren wel schuldig was maar toch niet werd bestraft. In de brief argumenteert Macaluso dat het verdict anders zou zijn geweest als Ferrari ook mocht gehoord worden. Mosley volgt hem daar in en antwoordde:

Omdat het vertrouwen van het publiek zo belangrijk is zal ik deze zaak doorsturen naar het Hof van Beroep van de FIA onder artikel 23.1 van de statuten van de FIA. Ik zal het hof verzoeken om Ferrari, McLaren en elke andere deelnemer die wenst gehoord te worden aan het woord te laten komen. Zo moet het hof uitmaken of de beslissing van de Wereld Motorsport Raad gepast was en eventueel veranderd moet worden.

Vorige week wees een peiling op F1.com uit dat 60% van de fans het niet eens waren met het verdict van de WMR. Het is natuurlijk maar de vraag of deze doorverwijzing meer goed dan slecht doet voor de sport. Al moet het wel gezegd worden dat Mosley in zijn brief laat uitschijnen dat hij geen andere uitkomst verwacht.

De brief van Macaluso naar Mosley
De brief van Mosley naar Macaluso

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter