Renault gaat 36,5 miljoen Euro investeren in een nieuwe CFD researchfaciliteit in haar fabriek in het Britse Enstone. Daarmee vertienvoudigen de Fransen hun capaciteit en willen ze op die manier hun achterstand op aërodynamisch gebied inlopen.

CFD (Computational Fluid Dynamics), CFD is een computersysteem waarmee computer hard -en software aërodynamische onderdelen kunnen worden ontwikkeld en getest. De technologie kan veel taken van een dure windtunnel overnemen.

Technisch directeur Bob Bell:Andere teams investeren in een tweede windtunnel, maar wij geloven dat deze technologie de toekomst is. CFD zal zeer belangrijk worden bij het ontwikkelen van efficiënte voertuigen. De nieuwe faciliteiten geven ons de mogelijkheid om de grenzen te verlengen en nieuwe technieken te ontwikkelen die verder gaan dan de toekomst op het circuit.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *