Robert Kubica krijgt geen toestemming om dit weekend in actie te komen tijdens de GP van de Verenigde Staten. Testrijder en Red Bull/BMW protégee Sebastian Vettel zal daardoor in Indianapolis zijn F1 debuut maken.

Kubica hield aan zijn crash tijdens de GP van Canada een lichte hersenschudding over en hoewel hij zichzelf perfect in staat acht te racen geven de dokters van de FIA geen toestemming. De BMW rijder blijft niet in Indianapolis en vliegt later naar huis.

De keuze voor Vettel is iet wat verrassend aangezien de negentienjarige Duitser nog geen race-ervaring heeft in de F1, terwijl reserverijder Timo Glock al een half seizoen afwerkte bij Jordan. Voor de GP van Frankrijk zal Kubica weer getest worden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *