Sebastian Vettel werd op 3 juli 1987 geboren in het Duitse stadje Heppenheim. In 2003 debuteerde hij in het Duitse BMW ADAC-kampioenschap, waar hij meteen tweede werd. Een jaartje later werd hij kampioen en dat leverde hem al meteen een testrit op in een Formule 1-wagen, bij BMW. In 2005 werd hij met vijf podiums vijfde in de Formula 3 Euroseries, waar ene Lewis Hamilton kampioen werd en Adrian Sutil tweede.

Vorig jaar werd hij derde in de Formula 3 Euroseries, werd hij derde in de Masters of Formula 3 (de vroegere Marlboro Masters) en reed hij drie races mee in de World Series by Renault. Ook was Vettel officieel testcoureur van BMW.Williams, naast Robert Kubica. Dit seizoen staat hij momenteel aan de leiding in de World Series by Renault, na een zege en drie podiumplaatsen.
Met zijn negentien jaar, elf maanden en veertien dagen wordt Vettel de zesde jongste coureur ooit. De jongste coureur blijft tot op heden Mike Thackwell, die in Canada 1980 amper negentien jaar en vijf maanden oud was. Ricardo Rodriguez (1961), Fernando Alonso (2001), Esteban Tuero (1998) en Christopher Amon (1963) gaan Vettel nog voor in de ranglijst.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter