Dit jaar wordt een opmerkelijk jaar. Het Concorde Agreement is verleden seizoen verlopen, en de FIA heeft daarom dan ook enkele drastische veranderingen doorgevoerd in de Formule 1. Één van de reglementen, zoals iedereen weet, is dat er voor het eerst sinds 2000 geen elektronische hulpmiddelen meer mogen gebruikt worden. Geen tractiecontrole meer, geen hulpmiddelen bij de start of eender waar. En dat zorgt natuurlijk ook meteen voor de argwaan die terug keert; welk team zal de regels omzeilen en op zoek gaan naar de mogelijkheid om die hulpmiddelen te blijven gebruiken? Met andere woorden, “valsspelen.

Één van de coureurs die de veronderstellingen openlijk maakt is Jarno Trulli. Aan het tijdschrift [i]Autosprint[/i] vertelde de Italiaan dat hij een verschil merkt tussen het testen in december en afgelopen dagen in Valencia. Enkele teams zouden volgens ‘het geluid en het zicht’ een vorm van tractiecontrole blijven gebruiken, toevallig teams die hun elektronica ontwikkeld zien worden door McLaren.

Ik zeg niet dat er iemand al valsspeelt, zegt Trulli. Maar ik ben er wel bang voor. Maar de verschillen die ik merk tijdens de tests in december, en die van de voorbije dagen, zijn vaak vrij groot. En in sommige gevallen zelfs verdacht te noemen.

Vaarwel elektronische hulpmiddelen, welkom terug de argwaan


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter