Jeff Kennett, de voormalige premier van Victoria, denkt dat de GP van Australië na 2010 zal verhuizen naar een andere staat. Kennett voerde uitgebreid campagne om de GP van Adelaide naar Melbourne over te brengen en denkt dat de huidige regering van Victoria de financiële putten niet langer kan blijven opvullen.

De race in Melbourne draaide dit jaar opnieuw met een gigantisch verlies van 22 miljoen Euro, de voorbije twee jaar tekende de organisatie ook al verliezen op van 11.7 miljoen en 7.3 miljoen Euro. In 2006 zou de stijging te maken hebben gehad met de Commonwealth Games, dit jaar met het verlies van de V8 Supercars.

Zoals ik het begrijp maakt de auditeur-generaal zich zorgen om het kostenkaartje, maar dat is slechts één onderdeel van de GP. De regering kan natuurlijk altijd proberen om die kosten te drukken.

Ik maak me vooral zorgen over de reputatie van deze staat als de sporthoofdstad van de wereld, als we dat merk beschadigen verlies je nog meer internationale evenementen.

Volgens Kennett bestaat er een alternatief in de Sandown Raceway in Melbourne. Als Albert Park niet meer moet worden omgebouwd tot een F1 circuit zou er al heel wat geld kunnen worden bespaard.

Huidig premier John Brumby zegt dat Kennett te ver vooruit loopt en dat de regering pas na de race van volgend jaar een beslissing zal nemen.

Ik heb twee vragen: Is het evenement goed voor de staat, en is het een goede investering? Volgend jaar bekijken we die twee in detail.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter