Volgens FIA- president Max Mosley kan een goed presterende Lewis Hamilton slecht zijn voor de Formule 1. Mosley erkent dat de McLaren-rijder, die dit jaar net de titel misliep, het afgelopen jaar erg goed was voor de populariteit van de sport, maar vreest dat het een negatief effect op de sport zal hebben als de 22- jarige Brit volgend jaar opnieuw zo succesvol is.

In het BBC programma Hardtalk zei Mosley dat Hamilton een negatieve invloed kan hebben op de Formule 1 als hij gaat domineren als Michael Schumacher in het verleden heeft gedaan, hij vreest dan ook voor een Schumacher-effect: Als Hamilton volgend jaar net zo goed presteert als afgelopen seizoen, dan zal ik weer brieven krijgen met het verzoek om hem af te stoppen. Als hij gaat domineren zal dit een negatieve invloed hebben op de Formule 1, dat zagen we in het verleden ook bij Schumacher.

Zijn belang voor de Formule 1 wordt overschat. gaat de 67- jarige Brit verder. Het heeft de Formule 1 zeker geholpen in Groot-Brittannië. Bovendien heeft hij fans over de hele wereld omdat hij uit geen rijk milieu komt, hij heeft zijn succes zelf afgedwongen. Maar er is ieder jaar wel weer een nieuwe held. Als Hamilton er niet was geweest, dan was dat Nico Rosberg, Robert Kubica of één van de nieuwe jongens zoals Sebastian Vettel wel de nieuwe held geweest. Ik heb het gevoel dat het belang van Lewis Hamilton wordt overschat.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!