McLaren Mercedes bevestigt dat het team en Fernando Alonso uit elkaar gaan. Er wordt zo een einde gemaakt aan een contract dat nog twee jaar zou lopen. Volgens het team is dat de beste oplossing voor de beide partijen.

Ik heb al sinds ik een kleine jongen was voor McLaren willen rijden, Zei Alonso. Maar soms lopen de dingen niet zoals je verwacht. Ik blijf geloven dat McLaren een geweldig team is.

Ja, we hadden tijdens het seizoen goede en slechte momenten en dat maakte het voor ons allemaal extra uitdagend. Het is ook niet bepaald een geheim dat ik me niet echt thuis voelde in het team.

Ik weet dat er veel speculaties waren over wie er de favoriet was, mensen zeggen veel dingen in het heetst van de strijd, maar ik heb altijd een gelijke behandeling gekregen.

Onze beslissing laat ons toe te focussen op 2008 en ik wens het team … en iedereen met wie ik tijdens dit jaar gewerkt heb het beste voor de toekomst.

Iedereen bij McLaren Mercedes … wenst Fernando het beste voor de toekomst, Zei Ron Dennis. Hij is een geweldig rijder maar om één of andere reden klikte het niet tussen ons en op het einde zaten we in een situatie waar niemand nog de juiste kant opging.

We denken allemaal dat dit de beste oplossing is en zullen ons nu toeleggen op het kampioenschap van 2008.

Wie er volgend jaar naast Lewis Hamilton zal rijden, en waar Alonso naartoe trekt is nog niet duidelijk.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter