Een volgende stap in het kostenbesparende plan van de FIA is het schrappen van de vrijdagtrainingen en een Grand Prix-weekend terug te brengen tot twee in plaats van drie dagen. Er is al jaren sprake van, maar nu verschijnt het onderwerp terug op tafel. Eerder deze week besliste de Formula 1 Commision om de derde wagens en de derde coureurs op vrijdag te schrappen, en toen kwam het plan om de hele vrijdag te laten verdwijnen opnieuw ter sprake. Dat is althans wat verschillende media vertellen. In plaats van de vrijdagse training zou er een hele dag testen vooraf gaan, met �fanvriendelijke� activiteiten en (opnieuw) een vermindering in het aantal dagen of het aantal kilometers testen.

Eerder dit jaar zei BMW.Sauber-coureur Jacques Villeneuve al : “De vrijdag is nutteloos. Het is niet eerlijk voor de fans of de teams. De fans komen niet naar een Grand Prix kijken om de testcoureurs aan het werk te zien, daar geven ze niet om. Ze geven enkel om de bekendere coureurs.” Volgens Honda-teambaas Nick Fry zou het schrappen van vrijdag een aanzienlijk gevolg hebben in het budget van het team. Zo zou men bijna de helft kunnen besparen volgens de Brit.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter