Jarno Trulli heeft in de Noord-Amerikaanse races zijn beste resultaten van het seizoen behaald. De Toyota-coureur werd zesde in Montreal en vierde op de Indianapolis Motor Speedway. De Italiaan hoopt ook in Frankrijk goed te presteren.
“Ik heb goede herinneringen aan Magny-Cours en vindt het altijd leuk vertoeven in Frankrijk.  “ aldus Trulli. “Frans is ��n van de talen die ik spreek omdat ik heel lang gewerkt heb voor Franse teams (Prost en Renault). Ik heb een goede realtie met Franse fans en ik verwacht veel steun van hen in de tribunes. “
De Italiaan kijkt al vooruit naar de race: “Magny-Cours is een heel technisch circuit, waarin haast alle denkbare bochten zijn verwerkt. Er zijn snelle, uitgestrekte bochten gevolgd door trage haarspeldbochten en snelle chicanes. De bestuurbaarheid van de wagen is daar erg belangrijk, omdat de wagen goed moet reageren op al die verschillende bochten. Het baanoppervlak is Magny-Cours is het gladste waarop we rijden in een seizoen, daarom kunnen we de rijhoogte lager afstellen dan gewoonlijk. “
“Hopelijk kunnen we onze snelheid verder verbeteren en opnieuw een goed resultaat boeken.  “
Vorig jaar eindigde Trulli vijfde in Magny-Cours.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *