Nu zijn overstap naar de Amerikaanse NASCAR bekend is, ontstaan er allerlei geruchten dat Montoya niet meer gemotiveerd zou zijn of gewoon nergens meer een zitje kon vinden. Dat ontkent de Colombiaan met klem. Gisteren gaf hij een persconferentie in de Amerikaanse stad Chicago, en daar gaf hij meer uitleg.

“Ik had enkele mogelijkheden om in de Formule 1 te blijven, en die contracten kon ik eender wanneer ondertekenen. Maar deze kans kon ik niet naast me neerleggen. Binnen enkele jaren krijg ik deze kans niet meer en ik wou die mogelijkheid niet verspillen. Ik denk dat als ik binnen drie jaar terug kijk op mijn carri�re dan zal ik hier gelukkiger zijn dan wanneer ik in de Formule 1 zou blijven.”

Montoya raakte wat uitgeblust aan de zijde van Kimi R�ikk�nen en werd al sterk gelinkt aan Red Bull en misschien Toyota. Dat de 30-jarige Colombiaan een flinke loonsvermindering gaat krijgen valt niet over te twijfelen, in de Nascar worden zulke hoge bedragen niet aan een coureur uitgegeven. Maar volgens Montoya is dat geen enkel probleem en gaat het voor hem enkel om het racen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter