Bernie Ecclestone was dit weekend één van de gezichten die rondliepen in de MotoGP paddock in Turkije. De kleine grote baas van de Formule 1 was er om een deal te sluiten waarbij hij het circuit van Istanbul zo goed als overneemt. In één adem liet hij weten dat Turkije tot 2021 zeker is van een Formule 1 race.

Volgens de leiding van het circuit van Sepang zal er ook na 2010 een GP van Maleisië worden gehouden. Het huidige contract loopt dan af en er bestonden de laatste tijd veel twijfels of de F1 nog wel langs zou komen.

Dat had alles te maken met een gebrek aan interesse van de Maleisische bevolking, het verval van het circuit en omwille van een mogelijke nieuwe GP in Singapore. Voorzitter Mokhzani Mahathir van Sepang heeft aan het persbureau AFP laten weten dat het contract verlengd wordt tot 2015.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter