Duitsland zal zijn Grand Prix niet verliezen, dat vertelde Walter Kavitz, de baas van de Nurburgring aan het Duitse tijdschrift Auto Bild. Sommigen beweerden nog voor de start van het seizoen dat dit een van de laatste races in Duitsland kon zijn, nadat zowel de Nürburgring als de Hockenheimring met serieuze geldproblemen zaten.

Dat was één van de redenen om de race jaarlijks te laten wisselen tussen beide circuits. Men wil ook het aantal races in een land terugschroeven naar één. Zowel Italië als Duitsland hadden tot vorig seizoen twee plaatsjes op de kalender, zij het wel telkens met een andere naam. Dit jaar rijdt men maar één keer in elk land.

Walter Kafitz vertelde: De plaats van Duitsland op de Formule 1-kalender is 100 percent veilig, het is de historische waarde die daarvoor zorgt. We hebben dezelfde status als Italië, Groot-Brittannië en Monaco.

De Grand Prix van Europa vindt op 22 juli plaats op de Nürburgring, volgend jaar verhuist het evenement naar Hockenheim waar het de Grand Prix van Duitsland zal heten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter