Komend weekend zal Toyota een demorun geven op het Amerikaanse circuit van Laguna Seca. Daar worden de 33ste Rolex Monterey Historic Automobile Races georganiseerd, met als hoogtepunt enkele rondjes van de Toyota TF106. Aan het stuur komt testcoureur Ricardo Zonta te zitten, de man die in 1997 FIA GT-kampioen werd op hetzelfde circuit.

Vrijdag zal hij een half uurtje rondrijden, op zaterdag en zondag rijdt hij achteraan de rij mee. Dan wordt de evolutie van de Formule 1-wagens voorgesteld, vanaf het begin tot dit jaar. Zonta gelooft dat hij in ideale omstandigheden een snelheid van rond de 300 kilometer per uur kan halen.

De toeschouwers krijgen een unieke gelegenheid om een Formule 1-wagen eens van dichtbij te bekijken, het is ook de enige keer dat er een Formule 1-bolide in Amerika te zien is. Naast de race in Indianapolis uiteraard, vertelt Toyota’s vice-voorzitter Jim Farley.

Ook teambaas John Howett is er tevreden mee: Het team is erg blij om deel te nemen aan het Monterey Historic Event. Met amper één Grand Prix in de Verenigde Staten is het moeilijk voor de fans om een idee te krijgen van de technologie die erachter zit. Ricardo en het team kijken er naar uit om een deel te zijn van de demoruns die de geschiedenis van de Formule 1 uitbeelden. De fans krijgen een unieke kans om de Formule 1 live en van heel dichtbij mee te maken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter