Scuderia Toro Rosso is druk bezig om een vervanger te zoeken voor Sebastien Vettel, die volgend jaar voor Red Bull zal racen. De grootste kanshebbers voor het vrijgekomen stoeltje zijn Takuma Sato en GP2- coureur Sebastien Buemi. Het team heeft bevestigd dat beide coureurs een test krijgen in september. De test zal in Jerez doorgaan, na de Grand Prix van Italië.

Takuma Sato is Japans meest succesvolle coureur en startte in 91Grands Prix. Zijn beste resultaat is een vierde plaats in de Amerikaanse Grand Prix 2004. Dit jaar kwam hij uit voor Super Aguri tot de renstal failliet werd verklaard. Eerder kwam hij uit voor het toenmalige Jordan en BAR-Honda.

De 19- jarige Buemi is een bekende van het team, de Zwitser maakt deel uit van het Red Bull Junior Driver Programme en is tevens test -en reservecoureur van Red Bull. Hij staat momenteel vijfde in het GP2- kampioenschap met vier zeges.

De tijd is gekomen om een waardige vervanger te zoeken voor Vettel, die de overstap maakt voor Red Bull. zei teambaas Tost. De test in september zal ons de kans geven om Buemi en Sato te evalueren. Beiden zijn kandidaat voor een stoeltje in 2009. Buemi is niet alleen een deel uit van de Red Bull- familie, maar doet het ook goed in de GP2. Wat Sato betreft, hij heeft in de Formule 1 bewezen een waardevolle aanwinst te zijn. Takuma zou goed binnen het team van Red Bull passen, hij heeft de Red Bull geest duidelijk voor ogen. Met zijn recente Formule 1 ervaring zal hij zonder twijfel een waardevolle aanwinst zijn voor het team.

Leave a Reply

Your email address will not be published.