Ferrari werd tijdens de Grand Prix van Monaco naar huis gereden door het McLaren-duo Alonso-Hamilton, Felipe Massa kon de schade nog enigzins beperken voor het rode team door als derde te finishen, maar op meer dan een minuut achterstand van de zilverpijlen. Kimi Raikkonen kwam niet verder dan een achtste plaats. Volgens Ferrari-teambaas Jean Todt geeft de race in het Prinsdom niet altijd de juiste verhoudingen weer en maakt hij zich geen geen zorgen, hij verwacht dat het team zich herstelt in de Noord-Amerikaanse races.

We wisten dat McLaren heel sterk zou zijn, dus een verrassing is het zeker niet. zei Todt. We feliciteren McLaren omdat ze sneller waren en we moeten nu zelf terugvechten om het kampioenschap. In de kwalificatie zat Felipe slechts een tiende achter Lewis, Kimi’s probleem was duidelijk en hij slaagde er niet om zich naar voren te vechten. Maar afgezien daarvan was McLaren de snelste.

Tot de eerste pitstop kon Felipe het tempo van Massa goed volgen. Daarna kozen we voor de zachte banden, de McLarens daarintegen bleven op de harde banden. Daarna kwam Felipe in het verkeer terecht, waardoor hij vijftien seconden verloor. Toen wisten we dat een derde plaats het hoogst haalbare was.

De kleine Fransman verwacht dat Ferrari in Noord-Amerika terug zal slaan: Monaco is nergens anders mee te vergelijken. Bekijk de statistieken van vorig maar eens, twee weken later verliep de race in Canada helemaal anders. We zullen hard werken om in de Noord-Amerikaanse (Canada en Verenigde Staten, red.) weer sterker te zijn en terug te keren naar de hoogste podiumplaatsen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!