Communiqué van de FIA:

Na de radiocommunicatie te hebben beluisterd tussen het McLaren Mercedes team en de rijders, het rapport van de observator van de FIA en de gegevens van het team te hebben bekeken is het duidelijk geworden dat McLaren de regels niet heeft overtreden en dat er geen verdere stappen nodig zijn.

De feiten:
Een twee stop strategie is in Monaco het beste. Als de safety car wordt ingezet kan één stop soms beter zijn
De safety car is tijdens de afgelopen 5 GP’s van Monaco 4 maal ingezet
Onder de huidige regels moet een strategie bepaald worden voor de laatste kwalificatiesessie
McLaren heeft Hamilton vijf ronden meer brandstof gegeven dan Alonso
Hierdoor kon Hamilton op een één stop overschakelen mocht de safety car tijdens zijn eerste stint buitenkomen
De safety car is niet ingezet
De McLaren was in Monaco opmerkelijk sneller dan elke andere wagen
De achtergrond:
Elk team heeft als hoofddoel om één van hun beide rijders te laten winnen. Als dit mogelijk is proberen ze om de andere wagen als tweede over de streep te laten komen.

Omdat er geen safety car werd ingezet tijdens Alonso’s eerste stint was er een klein risico dat dit tijdens de vijf extra ronden van Hamilton zou gebeuren. Hierdoor zou hij achter in het veld belanden en zo een groter nadeel ondervinden dan elke andere wagen op één stop. Die zouden namelijk pas rond lap 40 binnen komen, nadat een safety car was binnen gekomen tijdens Hamilton’s extra ronden.

Daarom werd Hamilton ook voor zijn tweede stop vroeger binnen geroepen, zo werd zijn tweede plaats veilig gesteld, met of zonder safety car.

Als er een andere wagen voor Hamilton reed zou McLaren waarschijnlijk het gegokt hebben op een safety car en Hamilton zo lang als hij kon laten rijden in de hoop dat hij als leider uit de pits kwam. Er is natuurlijk geen verplichting om dat risico te nemen om hun eigen wagen in te halen. Het zou zelfs dom zijn.

Elk team zegt tegen hun rijders om het trager aan te doen wanneer ze veel voorsprong hebben. Zo verminderen ze het risico op technische en andere problemen. Ieder team vraagt hun rijders ook logischerwijs om elkaar niet in gevaar te brengen.

McLaren was in staat om de optimale strategie toe te passen omdat ze aanzienlijk sneller waren dan alle andere wagens. Ze hebben niets gedaan dat zou kunnen omschreven worden als het beïnvloeden van de race.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter