Fernando Alonso heeft tegen de Spaanse krant AS gezegd dat Kimi Raikkonen al zijn bonuspunten al opgebruikt. Als de Fin nog één fout maakt ligt hij uit de titelstrijd, maar dat wil niet zeggen dat Raikkonen nu al de handdoek in de ring zal smijten.

Nu hij vijftien punten achterstand heeft zit hij in een risicozone. Als hij nu nog een fout maakt ligt hij er uit. Voorlopig doet hij nog mee, maar de top dreigt uit te lopen.

Het liefst van al zou Alonso met zijn teamgenoot om de titel strijden, een beetje ironisch gezien de hetze van de afgelopen dagen. Volgens de Spanjaard zal McLaren echt verbeteren tijdens de laatste races van het seizoen.

Ik heb altijd gezegd dat we pas vanaf de tweede helft van het seizoen het volle potentieel uit mij en de wagen zullen halen. Het team zal nog veel vooruitgang boeken. Dat we in deze eerste vijf races zeer sterk zijn is goed, maar in theorie zou het beste pas in de laatste zes of zeven races moeten komen.

Ik heb nu 38 punten gescoord en als ik de volgende vijf races evenveel punten haal win ik de titel.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!