Afgelopen zondag greep Felipe Massa net naast de overwinning en Kimi Raikkonen viel uit door een hydraulisch probleem. Ferrari-teambaas Jean Todt is teleurgesteld over het resultaat van de Europese Grand Prix, maar is er zeker van dat het kampioenschap nog niet verloren is.

We kunnen niet anders dan teleurgesteld zijn over dit resultaat. zei Todt, over de race op de Nurburgring. We hadden een competitieve auto en we vertrokken vanop de eerste en de derde plaats. Nu pakken we slechts acht punten. We moeten nu gewoon hetzelfde werk blijven doen, de prestaties van onze wagens blijven verbeteren en onze betrouwbaarheidsproblemen oplossen, zodat we weten waar we ons moeten op richten.

Er heerst ook grote teleurstelling bij de kleine Fransman over het uitvallen van Raikkonen op de Nurburgring: Kimi viel uit door een hydraulisch probleem. Wat dat probleem veroorzaakt heeft, moeten we nog onderzoeken. Dit is erg vervelend en helemaal onze verantwoordelijkheid. Dit toont nog maar eens aan dat je zonder betrouwbaarheid niet ver komt.

Todt geeft de moed niet op en is ervan overtuigd dat het wereldkampioenschap nog niet verloren is: Er zijn nog zeven races te gaan en WK- leider Hamilton kon geen punten pakken en dat maakt een groot verschil. We hebben de potentie om alle zeven races te winnen, alles is dus nog mogelijk.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!