Dat Franz Tost al langer niet tevreden is over zijn beide rijders was al langer geweten maar de dubbele DNF op de Nurburgring lijkt de druppel te zijn geweest. Zowel Speed als Liuzzi vielen al tijdens de eerste minuten van de GP uit, al had de Italiaan blijkbaar te kampen met een probleem aan de ophanging.

Alleen de goede rijders hebben de finish bereikt, Zei Tost achteraf tegen Motorline.cc en Auto, Motor und Sport. Wat wil je dat ik nog zeg? We zijn ontevreden met wat onze rijders onze rijders hebben laten zien en met onze hele prestatie.

Tijdens de vrije trainingen rijden ze snelle tijden maar vanaf de kwalificaties gaan ze trager en trager.

Na de dubbele opgave hingen er donderwolken in de Toro Rosso pit. Tost zou aan Scott Speed hebben gevraagd wat hij gedaan had, waarop Speed hem vroeg waarom zijn pitstop zo lang moest duren. De Amerikaan draaide zich weg van Tost, waarna de Oostenrijker hem vastgreep.

Nog volgens Auto Motor und Sport zou Sebastian Vettel met BMW aan het praten zijn over een vroegtijdige stopzetting van hun samenwerking. De jonge Duitser is door Red Bull aan BMW uitgeleend en wordt nu meer en meer aan Toro Rosso gelinkt. Hij zou zo over enkele weken al Scott Speed vervangen.

Ook Sebastien Bourdais zou volgens de geruchtenstroom dit jaar nog voor het team in actie kunnen komen. Hoewel hij nog meestrijdt om de Champ Car titel is hij tijdens de weekends van de GP’s van Italië, België, Japan en China nog beschikbaar. De optie die Toro Rosso heeft op Bourdais voor 2008 vervalt wel over enkele dagen.

Wat zeker lijkt is dat er een definitief einde is gekomen aan de samenwerking met Speed en Liuzzi. De recente uitspraken van Tost laten daar geen twijfel meer over bestaan.

Ik heb liever geen enkele van onze huidige rijders in de wagen op dit ogenblik.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *