De Spaanse telefoongigant Telefonica wil samen met Flavio Briatore Fernando Alonso helpen terug halen naar Renault. Aan het einde vertrok de sponsor samen met Alonso, de Spanjaard ging naar McLaren terwijl Telefonica het in de Formule 1 voor bekeken hield. Volgens de Duitse website Auto, Motor und Sport zou Telefonica bereid zijn om terug te keren als hoofdsponsor van het Franse team, indien de Spanjaard ook terugkeert.

Alonso heeft al meermaals laten weten dat hij zich niet thuis voelt bij McLaren. Sinds het pitsincident in Hongarije is de relatie tussen Alonso met zijn teamgenoot Hamilton en teambaas Ron Dennis erg verzuurd. De Franse renstal, dat de voorbije twee jaar wereldkampioen werd, heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze Alonso graag terug willen in hun team.

Tijdens de Grand Prix van Turkije gaat Briatore met Alonso rond de tafel zitten om een eventuele terugkeer te bespreken. De Spanjaard terug halen bij de wereldkampioen zal echter geen koopje worden, hij verdient bij McLaren een pak meer dan bij Renault en bovendien zal het contract van Alonso, dat pas in 2009 afloopt, moeten afgekocht worden. Renault krijgt daarbij de hulp van Telefonica, dat bereid is om de gewenste miljoenen op tafel te leggen. Naar verluidt verdient Alonso een jaarsalaris van 27 miljoen dollar bij het Britse team.

Dat Renault zijn verloren zoon graag terug wil is al langer bekend, maar het valt nog af te wachten of hij zelf terug wil naar het team waarbij hij twee jaar wereldkampioen werd, de Franse renstal kan dit jaar enkel voor de punten vechten.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!