Voormalig McLaren-coördinator Jo Ramirez vindt dat Fernando Alonso een gelijke behandeling bij McLaren moet begrijpen. Sinds het pitsincident in Hongarije is de relatie tusen beide rijders erg verzuurd en doen geruchten de ronde dat de tweevoudig wereldkampioen op het einde van het seizoen McLaren verlaat.

Toen Alonso van Renault naar McLaren overstapte, had de tweevoudig wereldkampioen verwacht dat hij de nummer één in het team van Ron Dennis zou worden. De Spanjaard vecht daarentegen een hevige titelstrijd uit met zijn teamgenoot Hamilton, die een sterke indruk maakt in zijn debuutjaar. In een interview met de Spaanse krant AS werd Ramirez gevraagd of de situatie hem deed denken aan de periode van Ayrton Senna en Alain Prost.

Zeker weten. Dat ontaardde uiteindelijk in botsingen in ‘89 en ‘90, toen werd letterlijk gevochten om de wereldtitel. En iedere race meer en meer. Het is voor Fernando erg moeilijk te begrijpen dat McLaren geen team is als Ferrari, waar er één coureur de voorkeur krijgt op de ander. Dennis heeft altijd een gelijke behandeling gewild, er zijn geen teamorders en dat moet Alonso begrijpen. Daarom heb ik hem gezegd dat hij meer met het team moet samenwerken en de mensen voor zich moet zien te winnen. Ik zie, als ik naar een race ga, hem altijd in een hoek zitten samen met zijn vader en vrienden, maar hij gaat niet met de rest van het team om.

Ik kan je verzekeren dat niemand in het team zal toelaten dat er één rijder een voorkeursbehandeling krijgt. Het is altijd zo geweest bij McLaren. Met Ron Dennis aan het hoofd zal dat ook nooit gebeuren. beluit de Mexicaan.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *