Naar aanleiding van de Grand prix van Hongarije wil David Coulthard meer consistentie bij de straffen die worden uitgedeeld. Zowel Fernando Alonso en McLaren werden bestraft op de Hungaroring omdat de Spanjaard zijn teamgenoot Lewis Hamilton opzettelijk had opgehouden in de pitstraat tijdens de kwalificatie, zodat de 22- jarige Brit tijd tekort kwam om zijn tijd te verbeteren. De regerend wereldkampioen werd vijf plaatsen teruggezet op de startgrid, terwijl McLaren geen punten kon verdienen voor de prestaties van hun beide rijders tijdens de Hongaarse Grand Prix.

In de eerste plaats ben ik ook gewoon een fan van deze sport, dus was ik net zo gefascineerd als jullie toen ik zag wat er na de kwalificatie gebeurde. schreef Coulthard in zijn column voor ITV. Net als ik, waren er een aantal mensen binnen de Formule 1 erg verbaasd toen de stewards Alonso en McLaren bestraften. Waarom werd McLaren wel bestraft en Ferrari bijvoorbeeld niet? De kwalificatie van Massa werd toch ook beïnvloed toen ze vergeten waren om hem bij te tanken?

Iedereen die ik gesproken heb, zowel in de paddock als vrienden buiten die de Formule 1 volgen, zijn het er over eens hoe vreemd het is hoe de regels soms toegepast worden. Het is erg moeilijk om de sport goed te volgen als er geen constante criteria toegepast worden om de situatie te beoordelen. gaat de 36- jarige Schot verder. Sinds er een permanente steward (Tony Scott Andrews, red.) aangesteld is, is er al veel verbeterd, maar het is belangrijk dat de F1 beter kijkt naar transparantie en eenduidigheid van straffen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!