Na één jaar afwezigheid wordt komende maand weer de Grand Prix van België verreden. Nadat het circuit in Spa-Francorchamps, helemaal gemoderniseerd is, vindt F1- baas Bernie Ecclestone het een supercircuit. Dat zei de kleine grote man tegenover Gazet van Antwerpen.

Er is zo veel geld in geïnvesteerd dat er nu een supercircuit ligt. We komen tegenwoordig naar veel nieuwe landen, maar daarnaast willen we ook de traditionele circuits behouden zei Ecclestone, die vorig jaar had laten weten dat het circuit en de faciliteiten rond het circuit in erbarmelijke toestand verkeerden en dat er dringend moest geïnvesteerd worden om het circuit te moderniseren. Francorchamps blijft een spectaculair circuit, totaal anders dan die moderne circuits. Dankzij het geleverde werk is het circuit van Spa nu naar een hoger niveau gestegen.

Circuitorganisator, André Maes laat weten dat de kaartjes voor de Belgische Grand als zoete broodjes de deur uit gaan: Er zijn al 50.000 tickets de deur uit. We hebben bestellingen ontvangen uit 45 landen, zelfs uit Namibië!

Nederland is goed voor 25%, Frankrijk voor 15% en België zelf doet het ook beter dan vroeger met 20%. Het Hamilton-effect is duidelijk merkbaar, want 20% van de tickets werden verkocht aan Engelse fans. zei een tevreden organisator.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!