Het liefst van al zou BMW rijder Robert Kubica tractiecontrole behouden, al was het maar omdat het elektronische hulpje de wagens sneller maakt.

We hebben die leuke slicks al ingeruild voor banden met groeven, we zijn van V10’s naar V8’s gegaan en nu gaan we ook nog eens de TC wegnemen. Ik wil racen in de snelste wagens ter wereld! Zegt Kubica in een interview met F1 Racing.

Een wagen met achteraandrijving is leuker tijdens een rally, maar als ik een rallypiloot was dan wou ik die spiksplinternieuwe vierwielaandrijving. Ik wil de volle 900PK gebruiken.

Voor mij maakt het niet uit dat ik nu preciezer op het gas moet gaan staan maar ik wil gewoon snel gaan. Ik wil liever niet dat iets me trager maakt.

Kubica is wel nieuwsgierig naar hoe de wagen zal reageren zonder tractiecontrole. Hij heeft alleen schrik dat de GP van Monaco in totale chaos kan vervallen. Met het verbod hoopt men de races spannender te maken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter