Volgens Bernie Ecclestone heeft Lewis Hamilton de wereldtitel verloren door een strategische blunder van zijn team McLaren. De Formule 1- baas had liever de 22- jarige Brit als wereldkampioen gezien, maar is van mening dat het team van Ron Dennis de titel aan Kimi Raikkonen heeft gegeven.

Nadat Hamilton in neutraal was gegaan na versnellingsbakproblemen in de achtste ronde van de Braziliaanse Grand Prix gooide het team de twee-stop-strategie om naar een driestopper. De kleine grote man vond dit een fatale blunder en denkt dat als McLaren de strategie van Hamilton op een tweetopper had gelaten, hij vierde zou zijn geworden wat voldoende zou zijn geweest voor de eerste wereldtitel voor de jonge Brit.

Ron Dennis heeft Kimi Raikkonen de wereldtitel cadeau gegeven. zei de 78- jarige steenrijke Brit in The Daily Mirror.Lewis maakte geen tijd goed op het circuit en verloor 25 seconden gedurende de pitstop. Als hij maar vijftien seconden had verloren, was hij vierde geëindigd. Ik vind het erg jammer voor Lewis na zijn uitzonderlijke prestaties als debutant.

Ecclestone heeft het er niet makkelijk mee dat niet zijn lieveling is kampioen geworden, maar de altijd zwijgzame Fin: Kimi Raikkonen is nu kampioen. Ik hoop dat hij nu meer gaat praten.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!