Het lachen om de fout van Lewis Hamilton – groen of voluit – zal ons als fans even vergaan want de journalist die met een citaat van de Brit over de knopjes aan het stuur afkwam trekt het nu weer omdat McLaren het verhaal categoriek ontkende.

We kunnen nu bevestigen dat het ging om een probleem tijdens een tijdelijke versnellingswissel doordat de versnellingsbak eventjes een standaardwaarde aannam. Het had zeker niets te maken met Lewis zelf. Liet het team de afgelopen week weten.

F1 Veteraan Luc Domenjoz van La Presse verontschuldigt zich volgens Autosport voor het citeren van Hamilton. Hij zei dat hij het citaat had gehoord van enkele collega’s.

Ik heb een vergissing gemaakt door Lewis te citeren zonder dat ik hem zelf heb gesproken. Ik had bevestigde informatie en blijf achter mijn verslag staan maar door de tijdsdruk heb ik dat citaat gebruikt en dat was een vergissing.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter