Ross Brawn is zeer tevreden over de prestatie van Kimi Raikkonen dit seizoen. Volgens de Brit had de Fin het in het begin van het seizoen lastig om zich aan te passen aan een nieuw team, een nieuwe wagen en nieuwe banden.

Wat een grote indruk op me naliet was dat hij met de ingenieurs werkte om zijn problemen te begrijpen en op te lossen. Net als Michael deed hij het heel stilletjes en binnen de privacy van het team, Zei Brawn tegen Autosport.com. Wat hij tijdens de tweede helft van het seizoen liet zien was heel uitzonderlijk.

Ondanks de grote herstructurering binnen het team is Ferrari er toch in geslaagd om de beide titels dit jaar van onder de neus van McLaren weg te graaien. Maar dat verbaast Brawn absoluut niet.

Alle mensen waren voorzichtig uitgekozen en ze hebben aangetoond dat ze goed zijn in wat ze doen.

Het team zal uit hun vergissingen van dit jaar lessen trekken en volgend jaar nog sterker voor de dag komen. Er zijn veel redenen om dit jaar trots te zijn op Ferrari en optimistisch te zijn over de toekomst.

Di Montezemolo over Massa en Todt

Vlak voor de GP van Brazilië gebeurde er voor veel mensen iets zeer verbazingwekkends. Felipe Massa kreeg een contractverlenging aangeboden tot en met 2010, nu blijkt dat grote baas Luca Di Montezemolo het voor Massa heeft opgenomen.

Met alle respect voor de andere rijders, ik wil met niemand anders samenwerken dan met Kimi Raikkonen en Felipe Massa. Het zijn de beste van de wereld, Zei Di Montezemolo aan Gazzetta dello Sport.

Hoewel Felipe Massa nog jong is heeft hij meer pole posities gescoord dan wie dan ook. Hij is sterk en loyaal. Het is niet toevallig dat ik persoonlijk beslist heb om zijn contract te verlengen tot 2010.

Raikkonen is uniek, loyaal en legt zich toe op z’n job. Ik ga hem een prijs geven, geen geld, maar een cadeau.

Het leek het uitgelezen moment om mensen een hart onder de riem te steken. De populaire pers zag Jean Todt al op de spreekwoordelijke stoep staan maar volgens Di Montezemolo is de Fransman verantwoordelijk voor het sterke team van dit jaar.

We waren wat bezorgt omdat Schumi, Brawn, Martinelli en Byrne er niet meer bij waren, maar de mannen die hen hebben vervangen hebben aangetoond dat we ze niet per ongeluk hebben gekozen. Ze hebben in moeilijke omstandigheden hun werk gedaan en ze hebben onder Todt een sterk team gevormd.

Todt is de CEO van Ferrari en tot nader order blijft hij dat ook en blijft hij ook de Gestione Sportiva overzien. Hoe ons team er volgend jaar uit zal zien maken we met Kerstmis bekend.

Verwacht wordt dat Ross Brawn terug zal keren, dit keer als teambaas.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter