Kent u hem nog? Paul Stoddart, de man die vijf jaar lang Minardi in handen had. Hij was één van de 22 kandidaten en wou helemaal opnieuw beginnen in 2008, maar de FIA stak daar een stokje voor en koos voor David Richards. De Australiër ging echter door met zijn plannen. Niet in de Formule 1, maar wel in de Champ Cars. En volgens enkele geruchten in Nederland zou hij volgend jaar aan de start kunnen staan met zijn eigen team, gesponsord door de Nederlander Muermans.

Stoddart verkocht afgelopen jaar Minardi aan Red Bull, die het in Scuderia Toro Rosso veranderden. Zijn belangrijkste sponsor vorig jaar, Harry Muermans, vertelde aan Formule 1 RaceReport dat hij met de Australiër hoogstwaarschijnlijk blijft samenwerken in de autosport. Stoddart en ik hebben elkaar onlangs ontmoet in London, samen met Kevin Kalkhoven. Daar vertelde hij ook dat hij al het nodige heeft om zijn eigen team op te starten, behalve de wagens… maar dat zou geen probleem mogen zijn.

Paul Stoddart zou zichzelf een deadline opgelegd hebben: in oktober wil hij alles klaar hebben om in 2007 deel te nemen aan de races. Muermans zet de carrière van Robert Doornbos op de eerste plaats, dat heeft hij al duidelijk gemaakt. Dat is nog steeds onze eerste prioriteit. Doornbos zou als één van de grootste kanshebbers worden genoemd als coureur van het nieuwe Champ Car-team, samen met een andere ex-Minardi-coureur, Zsolt Baumgartner.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter