Waarschijnlijk zien we Christian Klien volgend seizoen niet meer terug op de F1-grid. De Oostenrijker wordt bij Red Bull Racing vervangen door Mark Webber en de teams staan niet te springen om hem op te vangen.

Maar werkgever Red Bull biedt hem wel een andere kans: verkassen naar de Champ Car series in Amerika. We hebben Klien een aanbod gedaan om in de Champ Car te racen, en er is ook een alternatief om in de DTM-series te racen, aldus de motorsportdirecteur van Red Bull, Helmut Marko. De deur naar de Formule 1 is nog open voor Klien, maar alleen als hij in de Champ Car heeft laten zien wat hij kan.

Marko windt geen doekjes om de reden waarom Klien moet vertrekken bij Red Bull Racing. Bij het begin van seizoen hebben we Christian één doel gegeven: David Coulthard verslaan. Dat kon hij noch in de races, noch in de vrije oefensessies. Hij kende een goed eerste seizoen maar kon zich niet verder ontwikkelen.

Christian Klien, 23 jaar oud, krijgt twee weken om het voorstel te overdenken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter