Sinds zijn zege tijdens de chaotische Grand Prix van Hongarije wordt Jenson Button de hemel ingeprezen. De Honda-coureur zegevierde voor het eerst in de F1 tijdens zijn 114e GP-deelname. Ook drievoudig wereldkampioen Jackie Stewart is vol lof over zijn landgenoot en ziet in hem een toekomstig wereldkampioen.
Jenson heeft nu de sleutel om de deur te openen in zijn handen. aldus Stewart. Ook al zal hij de volgende race niet winnen, de mensen kunnen niet zeggen dat hij gefaald heeft.
Nu hij eindelijk zijn eerste GP-zege te pakken heeft, zal hij de races op een andere manier gaan benaderen zegt de 67-jarige Brit: Als je nog nooit een race hebt gewonnen, dan loop je met het gevoel dat je het ook nooit zal lukken. Als je je eerste race hebt gewonnen, verdwijnen de spanningen en hoef je je niet langer druk te maken over het winnen van die eerste race. Hij hoeft zich niet meer te bewijzen tegenover de media, het publiek of de paddock. 

Ik denk dat, als hij de juiste wagen tot zijn beschikking heeft, nog veel meer races kan winnen en mee kan doen om het kampioenschap. Hij heeft het talent om daarin te slagen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!