Spyker heeft hun F1 team onder voorbehoud verkocht aan de groep investeerders rond Vijay Mallya en Michiel Mol. De groep bood aanvankelijk 80 miljoen Euro maar het bedrijf kon de prijs toch nog optrekken tot 88 miljoen Euro.

Natuurlijk vinden we het jammer dat we het Spyker F1 Team moeten verkopen, Zei CEO Hans Hugenholtz. Zeker na de vooruitgang die we zagen in Spa door onze nieuwe B-Spec wagen.

Het werd duidelijk dat we de Formule 1 niet met onze wagenafdeling konden combineren. We zijn verantwoordelijk voor onze investeerders, werknemers, dealers, leveranciers en klanten. Het is dus tijd om ons weer te concentreren op onze kerntaak.

Op 29 september moeten de aandeelhouders van het bedrijf de verkoop bevestigen. Vijay Mallya sponsort momenteel Toyota en is de man achter de GP van India.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter