Juan Pablo Montoya trok vorig seizoen weg bij McLaren om in het NASCAR kampioenschap te gaan rijden. De flamboyante Colombiaan staat ook daar garant voor spektakel, maar nu McLaren zo’n gigantische straf heeft gekregen deed hij zijn verhaal aan het nieuwsagentschap Associated Press.

Fernando is een leuke jongen, maar hij was de nummer 1 bij Renault en was dus gewoon dat hij wint en alles krijgt. Toen trok hij naar McLaren en werd Lewis zijn teammaat. Toen Connie en ik dat hoorden zeiden we: ‘Oh mijn God’. We hadden meteen medelijden met Fernando want Lewis is Ron zijn kindje. Ron heeft heel zijn carrière betaald en dus moet hij winnen en niet Fernando. Hij zou liever hebben dat Lewis wint, want hij is net als zijn eigen kind. Fernando betekent niets.

Over het spionage schandaal is Montoya niet verrast, behalve dan over de grootte van en de redenen achter de bestraffing. Volgens Montoya komt het hele schandaal voort uit het feit dat de teams de regels teveel mogen interpreteren. Al was dit geval volgens de Colombiaan echt wel grof.

Het rare aan de e-mails is dat die helemaal niet zo belangrijk zijn. Je komt altijd wel te weten wat iemand anders heeft. Er is altijd wel iemand die losse lippen heeft.

Ik moet wel zeggen dat ik verrast was dat ze de punten afnamen. Ze zouden de rijders ook hun punten hebben moeten afnemen. Het is toch te gek voor woorden dat de constructeurspunten verdwijnen terwijl de rijders voordeel behaalden uit die kennis. Als je iets doet, doe het dan fatsoenlijk.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *