Normaal gesproken zou Kimi Raikkonen deze week mee getest hebben op Jerez maar de Fin nam een weekje ziekteverlof om zijn nek te laten genezen. Tijdens de vrije trainingen voor de GP van Italië schoof hij tegen een muur waardoor hij last kreeg van zijn nek.

Ik voelde me fantastisch toen ik thuiskwam van Spa. Ik was echt blij met mijn overwinning, maar deze week heb ik niet getest omdat ik mijn nek wil laten genezen na mijn ongeluk op Monza.

Ik had er niet echt last van in Spa, maar omdat we nu twee back-to-back races hebben klaar staan is het beter om daar wat aandacht aan te schenken.

Volgende week staat de GP van Japan op het programma en vlak daarna is het de beurt aan die van China. Raikkonen liet eerder al weten dat hij niet weet hoe het vernieuwde Fuji circuit er uitziet.

Op donderdag wandel ik eens rond de baan en op vrijdag zal ik het tijdens de vrije trainingen leren kennen. Ik heb gehoord dat dit circuit McLaren beter ligt. We kunnen de baan natuurlijk niet aanpassen, maar onze wagen wel. Daarom testte het team op Jerez. Ze hebben er alles aan gedaan om de wagen competitief te maken voor Japan.

De Fin staat dertien punten achter WK leider Lewis Hamilton maar geeft de strijd om het kampioenschap nog niet op.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *