Voor Robert Kubica staat er komend weekend een speciale race op het programma.De BMW-Sauber beleefde vorig jaar zijn racedebuut in de Formule 1. De Pool verving vorig jaar op de Hungaroring Jacques Villeneuve. Kubica reed een sterke race en werd zevende, maar werd later gediskwalificeerd omdat zijn wagen te licht werd bevonden.

Het voelt goed om terug te keren in Hongarije, omdat ik hier vorig jaar mijn F1- debuut maakte. zei Kubica, die terugkijkt naar één jaar in de F1 als racecoureur. Dan heb ik dus mijn eerste Formule 1 jaar erop zitten, en ik heb het gevoel dat ik dat goed heb gedaan. Vorig jaar eindigde ik hier in de punten, maar werd ik jammer genoeg gediskwalificeerd.

Ik vind de Hungaroring erg leuk. vervolgt de Pool. Het is er speciaal omdat je eigenlijk constant aan het sturen bent. De rechte stukken zijn erg kort en dus heb je bijna nooit ademruimte. Het is ook een moeilijk circuit, maar we presteerden goed in Monaco en ik hoop dus dat we het hier net zo goed zullen doen of zelfs nog beter.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!