Het volledige kampioenschapscircuit kon het Belgische team vandaag niet van de wijs brengen. Met meerdere Braziliaanse, Amerikaanse, Oostenrijkse en ook een Nederlandse favoriet op de baan, bleven ze ook nu toptijden draaien.

Omdat de conditie van de baan gedurende de dag nogal varieerde (grip, temperatuur, vochtigheid) was het moeilijk afgaan op absolute tijden. Maar als de tijden in kort opeenvolgende heats en met dezelfde karts werden vergeleken, deed ons Belgische team het steevast even goed tot beter dan de meeste concurrentie.
Als er toch naar absolute waarden moet gekeken worden, dan vinden we in de dag top-5 in volgorde Mathias Grooten, Bart Van de Vel en Dave Singelée terug. Op slechts een paar tienden volgen Daan Vanhamme, Robin Borremans en Marc Viskens.

Al bij al dus heel hoopgevend voor een mooi resultaat op het eigenlijke kampioenschap, al blijft de lot-trekking van de kart nog steeds een niet te onderschatten factor.
Gisteren (dinsdag) werd voor het team een rustdag ingelast, maar vandaag (woensdag) staat iedereen weer paraat om de laatste details van het circuit, de karts en de tegenstand te bestuderen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter