Fernando Aloonso hoopt na de Europese Grand Prix, ook op de Hungaroring te winnen. Door die zege naderde de McLaren-coureur op twee punten van kampioenschapsleider -en teamgenoot Lewis Hamilton. Een overwinning van de Spanjaard op de Hungaroring brengt hem aan de leiding van het kampioenschap.

Het was gewelding om in Duitsland te winnen en ik hoop dat ik in Hongarije hetzelfde kan doen. aldus Alonso. Ik heb goede herinneringen aan de Hungaroring omdat ik hier mijn eerste overwinning behaalde in de Formule 1.Vorig jaar ging het hier minder goed, door een tijdsstraf moest ik vanaf de vijftiende plaats aan de race beginnen. Ik wist me naar de leiding te vechten, maar viel uit door een mechanisch probleem, waarna Button de race won. Ik heb veel vertrouwen voor komend weekend. McLaren doet het tot dit seizoen erg goed op circuits als die in Boedapest, ik ga dus de race met veel vertrouwen tegemoet.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!