Drievoudig wereldkampioen Rally Sébastien Loeb gaat volgende maand enkele rondjes rijden in een Formule 1-wagen. Dat verteld het Duitse persagentschap SID. De 33-jarige Fransman zal dan drie dagen plaatsnemen in een Renault, en legt enkele testkilometers af op het Circuit Paul Ricard. De test is georganiseerd door een sponsor van zowel het Renault F1 Team als het rallyteam Citroën waarbij Loeb aan het werk is. Ik weet dat veel mensen me graag eens in een Formule 1-wagen willen zien, vertelde Loeb vorig jaar. Eerder polste hij al bij landgenoot en Ferrari-teambaas Jean Todt voor enkele testrondjes.

In 2005 nam hij al deel aan de 24uur van LeMans, en vorig jaar werd hij tweede in diezelfde race. Loeb benadrukt wel dat de testronden in een Formule 1-wagen enkel voor het plezier zijn en dat hij geen ambitie heeft om een Formule 1-carrière uit te bouwen. Dit jaar kan hij voor de vierde opeenvolgende keer wereldkampioen Rally worden, hij is één van de meest succesvolle coureurs uit de geschiedenis van de rally.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *