Ralf Schumacher, die momenteel nog nergens een contract heeft, zal begin december in een Force India wagen plaatsnemen. Dat schrijft de zondageditie van de Duitse krant Die Welt. De 32-jarige Duitser zal op 4 december testen.

Een echte verrassing is dat niet. Veel mensen linkten hem al met het net overgenomen Spyker toen hij bekend maakte dat hij volgend jaar niet meer in een Toyota zal zitten. Het is ook niet verwonderlijk omdat Vijay Mallya, de nieuwe eigenaar, een goede kennis van de Schumacher familie is dankzij zijn sponsoring van het Toyota team.

Enkele rijders zullen de jongeste Schumacher voorgaan: Vitantonio Liuzzi, Christian Klien, Adrian Sutil, Giedo Van Der Garde en Roldán Rodríguez zullen eerder tijdens testdagen in actie komen. Dit jaar eindigde Ralf Schumacher zestiende in het klassement, zijn slechtste prestatie sinds zijn debuut in 1997. Hij heeft niet meer zoveel opties om aan de slag te gaan in de Formule 1 nu hij Toyota vaarwel zei.

Niet iedereen tevreden met de mogelijke komst van Schumacher. Welt am Sonntag schrijft ook dat Technisch Directeur Mike Gascoygne ermee dreigt om op te stappen als Schumacher volgend jaar een Force India-coureur is.

De 44-jarige Engelsman werkte in 1998 als eens kort samen met Ralf Schumacher bij Jordan, en aanziet hem als één van de spilfiguren die er mee voor zorgde dat hij niet veel tijd kreeg om zich te bewijzen bij Toyota.

Mallya zal zich waarschijnlijk niet laten doen. Liuzzi en Klien testen deze week. Er wordt zelfs luidop gefluisterd dat ook Giancarlo Fisichella bij Force India zal testen.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *