Het is nog steeds niet bevestigd, maar de kans dat Jarno Trulli bij Toyota blijft is nu groter dan ooit. Eerst werd er wild gespeculeerd dat Fernando Alonso naar Toyota zou gaan, en Timo Glock lag ook al zo goed als vast voor volgend jaar. Maar nu er contractuele problemen zijn tussen Glock, Toyota en BMW.Sauber (waar de Duitser nog altijd een testcontract heeft), en Alonso ook weg lijkt te vallen is de weg vrij voor Trulli.

Ik ben niet zeker dat we Fernando het materiaal kunnen geven waarnaar hij op zoek is, vertelde Toyota-voorzitter John Howett vorige week aan The Guardian. De Spaanse krant Diario AS schrijft dat Trulli nu zo goed als zeker is van zijn zitje bij het Japanse merk. Trulli zou al een test geregeld hebben bij Force India, net als collega’s Ralf Schumacher en Vitantonio Liuzzi, voor het geval dat hij bij Toyota aan de deur zou gezet worden. Maar nu Alonso en Glock zo goed als zeker wegvallen heeft het team de ervaring nodig van de Italiaan, zo klinkt het. Trulli begint volgend jaar aan zijn twaalfde seizoen in de Formule 1.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter