Michael Schumacher is zijn pole en al zijn tijden van de kwalificatiesessie kwijt. Hij zal morgen achteraan moeten starten nadat hij zijn wagen volgens de stewards aan Rascasse parkeerde en zo verhinderde dat er nog snellere tijden konden worden neergezet.

De beslissing viel pas na een deliberatie van bijna acht uur.

De Stewards hebben gegevens bekeken van zowel de FIA als Ferrari. Ze hebben ook nog de beelden van het incident bestudeerd en vergeleken alle rondes van Schumacher tijdens de kwalificatiesessie. Ze kwamen daarna tot de volgende conclusie:

“Nadat de rijder een snelle tijd neerzette in sector 1, verloor hij tijd in de tweede en kwam hij uiteindelijk aan bij bocht 18 (Rascasse) tegen een snelheid die amper verschilde van zijn vorige ronde. Hij ging toen zo hard in de remmen dat zijn beide voorwielen blokkeerden waardoor hij moest bijsturen om de wagen onder controle te krijgen.”

“Dit deed de rijder zonder de barri�re aan bocht 18 te raken. De motor van de wagen viel daarop uit, waardoor de wagen een deel van het circuit blokkeerde.”

“Na het bestuderen van alle gegevens kunnen de stewards geen goede reden bedenken waarom de rijder zo hard, excessief en ongebruikelijk remde op dit deel van het circuit. Daarom concludeerden we dat de rijder zijn wagen opzettelijk stopte tijdens de kwalificatie op het moment dat hij de snelste tijd in handen had.”

“Artikel 112 geeft de Stewards het recht om eender hoeveel rondes van een rijder te schrappen na een inbreuk. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk. De Stewards hebben daarom beslist alle tijden van Michael Schumacher te schrappen. Hierdoor zal de rijder moeten starten van achteraan op de grid.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter