Slechts enkele minuten na het einde van een tumultueuze kwalificatie sessie voor de GP van Monaco liepen de gemoederen in de paddock hoog op. Enkele rijders zijn zo ontstelt over wat er met Schumacher gebeurde dat de Grand Prix Drivers Association het ontslag van de Duitser uit de raad van bestuurders zal vragen. Ze vinden het manoeuvre in Rascasse onsportief en een kaakslag voor de sport.

Schumacher ontkent dat hij opzettelijk zijn wagen tegen de balustrade zette, maar in de paddock en in het mediacentrum lijkt iedereen er zeker van het tegendeel. Alonso bleef diplomatisch in zijn antwoorden, maar volgens GrandPrix.com was het duidelijk dat de Spanjaard iets anders dacht dan wat hij zei.

De Stewards onderzoeken nu het incident en het is koffiedik kijken over de belangrijke beslissing die ze nu moeten nemen. De geloofwaardigheid van de organisatie staat op het spel bij de beide kampen.

Jacques Villeneuve liet al weten dat als de Stewards hem een paar races geleden achteruit op de grid zetten, ze dat ook voor Schumacher moeten doen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter