Felipe Massa was niet de enige die tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Monaco zijn Ferrari in de muur plantte. Al in het eerste deel ging de tweede Ferrari-coureur de mist in in Casino. Kwalificatie over en de laatste startplaats voor de Braziliaan.

Een Ferrari in de vangrails aan het begin van de sessie, en een Ferrari in de vangrails aan het eind van de sessie. Continu�teit is van levensbelang in de Formule 1. Ook Michael Schumacher ging in de fout, op het einde van zijn laatste snelle ronde.

F1 In die ronde had hij al enkele malen bijna de vangrail geraakt. Na de haarspeldbocht maakte hij al een klein foutje. Ook bij het uitkomen van de tunnel ging hij iets te wijd. In de voorlaatste bocht Rascasse, aan het beroemde caf�, verremde de zevenvoudige wereldkampioen zich. Geen schade aan zijn Ferrari, maar hij staat wel in de weg op het circuit, zodat niemand eigenlijk zijn tijd nog kan verbeteren.

Opzettelijk? JA, zegt Flavio Briatore onmiddellijk na de race aan de ITV pitreporter. In een eerste – boze – reactie zegt hij: “Schumacher parkeerde zijn wagen gewoon, als dit de manier is waarop Ferrari het wil doen…Ze zijn een schande voor de sport. “

Opzettelijk? NEEN, zegt Michael Schumacher in de persconferentie na de race. “Ik ging over de limiet en ging wijd in Rascasse. Ik probeerde nog om in achteruit te schakelen, maar de andere rijders kwamen er al aan. Ik ben blij dat ik uiteindelijk P1 kon behouden. Ik had het niet verwacht”.

Flavio Briatore is van plan protest aan te tekenen bij de stewards en Charlie Whiting, de racedirecteur. Als dat gebeurt zullen zij Schumacher, Briatore en Jean Todt horen, de beelden bekijken, analyseren en dan een conclusie trekken.

Een mogelijk gevolg is dat, als het opzettelijk zou zijn, Schumacher een tijdstraf krijgt, of zijn snelste ronde kwijtspeelt. Maar wat met de andere rijders, die een snelle ronde reden onder een gelevlagsituatie? Dat is allesbehalve vertragen voor de gele vlag, die wijst op een gevaar op de baan. Het probleem is dat je Alonso kan bestraffen voor een bewezen feit, namelijk een snelle ronde onder gele vlag, maar hoe kan je bewijzen dat het manoeuvre van Schumacher al dan niet opzettelijk was?

Wordt dus ongetwijfeld vervolgd…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter