Het team van Sauber zit in een lastige periode. De resultaten vallen tegen en als klap op de vuurpijl heeft het team ook nog financiële problemen.

Het Duitse Bild weet te vertellen dat Sauber naarstig op zoek is naar geld. Er is momenteel geen geld aanwezig om de tegenvallende C32 verder te ontwikkelen waardoor men genoodzaakt is de ontwikkeling van de wagen stop te zetten. Ook de rekeningen van de leveranciers zijn volgens het Duitse Bild nog niet betaald.

Volgens Helmut Uhl en Nicola Pohl wacht ook Nico Hulkenberg nog op zijn centjes. De Duitser wacht nog steeds op zijn salaris uit de maand mei volgens Uhl en Pohl. Teambaas Monisha Kaltenborn erkent dat Sauber in de problemen zit. Het is waar dat we problemen hebben. Ik ben er zeker van dat we hier uit gaan komen en we gaan zeker het einde van het seizoen halen, aldus Kaltenborn.

De Zwitserse formatie is momenteel hard bezig met het zoeken naar een sponsor. De Zwitserse krant Blick meent dat Gazprom een van de bedrijven is die Sauber weleens zou kunnen gaan sponsoren.