Het is het gespreksonderwerp bij uitstek. Ik heb het over de banden van Pirelli die gisteren zo maar explodeerde. Het debacle met de banden zorgt misschien nog wel voor een boycot van de Duitse GP.

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh verklaart dat een boycot tot de mogelijkheden behoort zolang de teams geen vertrouwen hebben in de banden van Pirelli.

De situatie lijkt een beetje op de situatie met Michelin in 2005 op Indianapolis. Op het Amerikaanse circuit konden de Michelin banden de kombocht niet aan waardoor alle auto’s op Michelin banden na de opwarmronde naar binnen moesten. Een dergelijke situatie wil men nu voorkomen waardoor een boycot niet heel waarschijnlijk is, maar Whitmarsh sluit niks uit.

De kans bestaat dat er een boycot komt als de teams er niet zeker van zijn dat ze veilig kunnen racen, aldus Whitmarsh tegenover Sky Sports. We willen natuurlijk geen boycot. In Amerika hebben we al eens problemen gehad met de banden en dat was geen goede promotie voor de sport. We moeten de handen in een slaan en een oplossing zoeken zodat er gereden kan worden.