Omtrent de toekomst van Fernando Alonso en Kimi Raikkonen verschijnen de wildste geruchten. Het persbureau GMMF1, gespecialiseerd in Formule 1-berichtgeving, schrijft dat de bekendmaking dat Kimi Raikkonen McLaren verruilt voor Renault niet lang meer zal uitblijven. Anderzijds schrijft AFP dat Flavio Briatore graag Fernando Alonso bij Renault zou houden – en dus het contract met McLaren zou afkopen. Het laatste wilde gerucht uit de paddock van Magny-Cours.

 Eind vorig jaar al werd bekendgemaakt dat de kersverse wereldkampioen Fernando Alonso op het eind van dit seizoen Renault zou verlaten en voor McLaren zou racen. McLaren verloor vorig seizoen nipt de wereldtitel aan Renault. Beide teams waren min of meer gewaagd aan elkaar. Dit seizoen is McLaren echter een schim van zichzelf. Net daarom zouden Flavio Briatore en Alonso het contract willen afkopen.

Martin Whitmarsch, algemeen directeur bij McLaren, verklaarde aan AutosportIk denk niet dat we licht omspringen met contracten. Er is een contract. Het gerucht dat ik hoorde was dat “een Italiaanse gentlemen” Alonso op andere gedachten probeert te brengen. Om eerlijk te zijn denk ik niet dat Alonso dat wil, en bovendien zijn onze contracten doorgaans waterdicht.

Wat is de reactie van Flavio Briatore hierop? Ik heb geen flauw idee waar dit gerucht vandaan komt. Ik dwing nooit iemand een contract te tekenen en ik dwing zeker niemand om een aangegane overeenkomst te verbreken.

Eerst leek het erop dat Alonso naast Raikkonen bij McLaren zou rijden, als er ook maar iets van deze geruchten waar is, wat overigens vrij onwaarschijnlijk is, zouden ze teamgenoten bij Renault worden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *