Nico Rosberg vindt van zichzelf dat hij beter rijdt dan ooit. De Williams-coureur is naar eigen zeggen meer zelfverzekerd en rustiger, en bovendien is de wagen een stuk beter dan die van vorig jaar zegt de jonge Duitser.

In de kwalificaties voor de Grand Prix van Monaco reed Rosberg met zijn FW29 naar een knappe vijfde tijd: Na de kwalificatie vroegen veel journalisten me of ik dit jaar beter rijd dan vorig jaar. Het antwoord is ja en de redenen daarvoor zijn simpel: Ik ben zelfzekerder en rustiger geworden. Zaken waar ik me vorig jaar nog zorgen om maakte, zoals een uitgelopen sponsorverplichting brengen me het hoofd nu niet meer op hol.

Het helpt natuurlijk ook dat de FW29 een betere auto is dan zijn voorganger. vervolgt de Duitser. Dat maakt het rijden een stuk makkelijker. We zijn tot nu toe snel geweest op zowel medium- als hoge downforce circuits. Met deze kennis kunnen we de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.

In de stand om het rijderskampioenschap staat Rosberg op een achtste plaats met vijf punten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!