De afgelopen dagen is er een niet aflatende geruchtenstroom over de toekomst, of beter het gebrek aan toekomst, van Ralf Schumacher bij Toyota. Volgens het Duitse roddelblad Bild en een bron van de gerespecteerde website Pitpass.com wordt er na de twee Noord-Amerikaanse races over Schumacher’s lot beslist.

Volgens het blad is de Japanse top bezorgd over het feit dat Williams met dezelfde motoren maar minder budget tot nu toe de betere van de twee teams lijkt te zijn. Het feit dat Ralf jaarlijks 15 miljoen Euro gestort krijgt zonder resultaten neer te zetten spreekt mogelijk in zijn nadeel.

Het Toyota team zegt dat het momenteel gesprekken voert met Schumacher, en ook enkele andere rijders. Momenteel geniet Schumacher nog van de steun van Toyota F1 baas John Howett.

Bild kon ook een gesprek tussen Robert Kubica en Nick Heidfeld opvangen waarin de beide BMW rijders zich afvragen of er volgend jaar nog een Schumacher op de grid zal staan.

Ik weet het niet, zei Kubica. Hij zal het in ieder geval met minder geld moeten doen.

Volgens Schumacher was de GP van Monaco een éénmalig dieptepunt. Tijdens de eerste GP’s scoorde Toyota telkens punten, in Montreal en Indianapolis zou het weer beter moeten gaan.

We zullen met minder downforce rijden en de TF107 is beter geschikte voor Montreal. Hopelijk! Ik ga er graag naartoe. Er is een goede sfeer en ik zal mijn uiterste best doen om een goed resultaat te behalen.

Adrian Sutil van Spyker wordt hier en daar als een mogelijke vervanger genoemd.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter